Home Nieuws Groen licht voor flink windpark op zee
Groen licht voor flink windpark op zee PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Richard van der Kuijl   
zaterdag 28 februari 2009 18:47

Foto: ANP

De onderneming Airtricity mag een windmolenpark op zee bouwen van 350 megawatt, voldoende om 390.000 huishoudens van stroom te voorzien. De onderneming meldde woensdag een vergunning te hebben gekregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de ontwikkeling van het park.

Het windpark 'Breeveertien 2' komt zo'n 60 kilometer voor de kust van IJmuiden te liggen. Breeveertien 2 wordt het grootste windpark van Nederland. Andere bestaande windparken hebben een capaciteit van ten hoogste 141 megawatt.

Airtricity, dat onderdeel uitmaakt van het Ierse bedrijf Scottish and Southern Energy (SSE), kreeg in januari al toestemming voor de bouw van het park 'West-Rijn', dat 40 kilometer voor de kust van Scheveningen ontwikkeld gaat worden. West-Rijn zal 284 megawatt gaan opbrengen en is naar verwachting van Airtricity in 2012 operationeel.

Breeveertien 2 zal bestaan uit 97 windturbines die gezamenlijk ongeveer de 350 megawatt zullen produceren. Het park moet in 2013 werkend zijn. Airtricity focust, nu de vergunningen rond zijn, op het slotstadium van het ontwikkelingsproces: subsidie van de Nederlandse overheid voor duurzame energie veiligstellen. Topman Peter Dowling van het bedrijf hoopt de grootste windmolenpark ontwikkelaar van Nederland te worden.

Bron: IJmuider Courant

 
Copyright © 2021 Langs sluizen en havens. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.