Home Nieuws Weer ongeluk draagvleugelboot
Weer ongeluk draagvleugelboot PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door admin   
maandag 02 februari 2009 17:50
De draagvleugelboot die vaart tussen Velsen-Zuid en Amsterdam is maandagochtend in Amsterdam betrokken geweest bij een ongeluk. Het vaartuig voer tegen de kade op. Op de boot zaten circa zestien personen. Een vrouw raakte lichtgewond aan haar knie en is naar het ziekenhuis gebracht

Het gaat om een boot van de door vervoerbedrijf Connexxion verzorgde sneldienst tussen Amsterdam en IJmuiden-Velsen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Hemweg. Er waren geen andere boten bij betrokken. Hoe het vaartuig tegen de kade kan aanvaren, is nog onbekend. Het Korps landelijke politiediensten doet daar onderzoek naar.
Foto ANP/Elmer van der Marel

De hulpdiensten hebben alle passagiers van boord gehaald.

Het is niet voor het eerst dat een draagvleugelboot van Connexxion betrokken is bij een ongeval. In oktober 2007 voer er een tegen een patrouillevaartuig van de Koninklijke Marechaussee op het Noordzeekanaal. Daarbij raakten zeven personen gewond. In 2003 botste een vaartuig tegen een betonnen kademuur in het westelijk havengebied van Amsterdam. Daardoor vielen twintig gewonden. Na dit ongeluk kwam de Onderzoeksraad voor de Veiligheid met een reeks aanbevelingen. Die volgde Connexxion ook allemaal op.

site stats

 
Copyright © 2021 Langs sluizen en havens. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.